2012 m. liepos 12 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai su bananais

Įdomaus skonio sausainiukai, nors, labiau panašūs į pyragą, verta paragauti,
Reikės:
100 g miltų
ketvirtadalis arb.š sodos
100 g avižinių dribsnių
2 valg. š. rudojo cukraus, galima ir paprasto
20 g sviesto+skardos sutepimui
2 valg. š. medaus (aš naudojau grikių)
1 kiaušinis
1 bananas
 
Paruošimas:
Persijoti miltus, į juos persijoti sodą, suberti dribsnius.
Į puodą sudėti cukrų, medų, sviestą, išmaišyti, kol užvirs, nuimti nuo ugnies, šiek tiek paaušinti.
Į miltų masę sudėti kiaušinį, bananą, paaušintą medaus masę ir gerai išmaišyti. Sudėti ant kepimo popieriaus, sutepto sviestu, ir kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Išimame iš orkaitės ir, kai ataušta, supjaustome.

Avižiniai dribsniai gan stipriai jaučiasi, jei norite, kad jaustųsi  mažiau, viską išmaišius reiktų palaikyti apie 20 minučių, tuomet dribsniai pabrinksta ir ne tokie sausi gaunasi

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą