2012 m. liepos 10 d., antradienis

Sėlenų duona

Labai skani, greitai ir lengvai paruošiama duonytė
Reikės:
310 ml vos šilto vandens
2 arb.š. sausų mielių
2 arb.š. druskos
3 valg.š. cukraus, kas nemėgsta salstelėjusios duonos, galima mažiau dėti
50 gr. sėlenų
2 valg. š. aliejaus
50 g. ruginių miltų
450 g. kvietinių miltų


Paruošimas:
Visus ingredientus sudėti nurodyta tvarka, išmaišyti viską. Sudėjus miltus, išminkyti tešlą. Po to padėti ant stalo ir kumščių išminkyti tešlos vidurį, kraštų neminkyti, štai taip

Po to kraštus užlenkti į vidurį, štai taip

Po to vėl išminkyti vidurį, kraštų neminkyti, kaip pirmoje foto ir vėl taip pat užlenkti kraštus į vidurį, apversti duonytę ir padėti ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus

Ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Štai kokia duonytė gavosi

Labai sveika ir skani duonytė, pabandykite išsikepti

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą