Šie vafliukai panašūs į talerius, tačiau daug traškesni ir sodresnio skonio, tinka vietoje traškučių
Reikės:100 g. fermentinio sūrio
200 g, sviesto arba margarino
1 kiaušinis
apie 150 g.miltų
100 ml. mineralinio gazuoto vandens
0,5 arb.š. sodos
0,5 arb.š. druskos
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka,
sviestą ištirpdyti, visus ingridientus išmaišyti, tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos, todėl miltų kiekį reiktų dėti dalimis, kol gausis reikiamos konsistencijos tešla.
Į vaflinę dedam arbatinį šaukštelį tešlos ir kepame.
Mano vaflinė apvali, joje vafliukai gaunasi ploni ir galima įdėti tik 1 arb. š. tešlos, kadangi ji labai pasiskirsto po vaflinę, kas turi rusiškas vaflines, galima kepti po kelis vafliukus per vieną kartą, nes tos vaflinės yra didesnės. Tiek vafliukų pas mane gavosi iš pateikto kiekio ingridientų. Tikrai skanūs, traškūs ir sveikesni už čipsus. Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą