Reikės:
1 kg vištienos (turėjau ketvirčius)
2 svogūnų galvutės
1,5 stiklinės ryžių
50 g sviesto
druska, pipirai, lauro lapeliai, pipirai žirneliais
Paruošimas:
Vištieną supjaustyti, aš ketvirčius perpjoviau
pusiau, sudėti į puodą su vandeniu. Kai užvirs, nuimti putas, įdėti
pipirų žirnelių, lauro lapelių ir virti apie 20 minučių. Kai išvirs,
vištieną išimti,o į sultinį įberti druskos tiek, kad būtų šiek tiek persūdytas.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje su sviestu, sudėti perplautus ryžius ir pakepinti apie 5-10 minučių.
Po to visą šią ryžių masę sudėti į kepimo formą, ant jos sudėti vištos gabaliukus ir užpilti 3 stiklinėmis likusio nuo vištienos sultinio.
Uždengti folija ir įdėti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę
35-40 minučių, po to nuimti foliją, užberti maltų pipirų ir dar palikti
orkaitėje kepti 10-15 minučių.
Skanaus:)
Aciu uz nerealu patiekala!!! Pasigaminusi karta,as ji gaminu dar ir dar ir dar karta
AtsakytiPanaikinti!!!Ryziai iskepa trapus ir nesulipe:) Sitaip gaminu ne tik su vistiena,bet ir su kalakutiena.Pavadinau si patiekala "NUOSTABUSIS PLOVAS".Dar karteli aciu uz receptuka:)))
Labai smagu, kad patiko ir kad naudojates mano receptais:) kviečiu dažniau apsilankyti:)
Panaikinti