2012 m. liepos 17 d., antradienis

Varškės sausainiukai

Varškės tešlos greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi  sausainiai
Reikės:
480 g. miltų
400 g. varškės
200 g. sviesto
0,5 arb.š. sodos negesintos
žiupsnelis druskos
cukrus
Sviesta sutarkuoti burokine tarka, gerai išmaišyti su varške, įberti sodos, druskos, berti miltus, kol tešla nebelips prie rankų, todėl geriau visų miltų iškarto neberti.
Iškočioti tešlą 0,5 cm storio, išpjauti stikline apskritimus, vieną apskritimo pusę apvolioti cukruje, sudėti pusiau taip, kad cukrinė pusė būtų viduje, po to vėl apvolioti sulenktą vieną pusę cukruje ir vėl sulenkti pusiau cukrine puse į vidų ir vėl apvolioti vieną pusę cukruje. Sudėti ant kepimo popieriaus cukruota puse į viršų.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, priklauso nuo orkaitės, išimti kai sausainiai truputį paruduos, jei kepsite ilgiau, jie bus tamsesni ir kietesni, kuo šviesesni, tuo minkštesni.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą