2012 m. liepos 10 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai

Tai labai greitai ir paprastai pagaminami sluoksniuotos tešlos sausainiukai
Kai atėjo svečiai ir staiga prireikia vaišių, jie tikrai tiks.
Reikia:
Pakelis sluoksniuotos tešlos, tiks mielinė ir bemielė.
0,5 obuolio
cinamono pagal skonį
rudo ar balto cukraus pagal skonį
1-2 arb š. medaus


Tešlą padalinau į keturias dalis.Vieną dalį iškočiojau, užbėriau tarkuotų obuolių su cinamonu ir ruduoju cukrumi, galima ir paprastu cukrumi, suvyniojau į vyniotinį ir supjausčiau.Tai tie, kurie foto su tamsesniu įdaru.
Antrą dalį tešlos iškočiojau, pabėriau rudu cukrumi, galima ir baltu, su kočėlu dar pakočiojau, kad cukrus priliptų prie tešlos, supjausčiau juostelėmis ir pasukau galus į skirtingas puses. Nuotraukoje tai ilgieji sausainiai.
Trečią dalį supjausčiau keturkampiukais, sudėjau po gabaliuką obuolio, galima cukrumi pabarstyti, bet aš nebarsčiau, visus keturis keturkampio kampus užlenkiau į vidų ir išėjo panašios formos į lelijas. Po to kai tos "lelijos" iškepė, iš karto uždėjau ant jų medučio truputį, jis išsilydė ir buvo labai skanu.
Ketvirtą dalį taip pat iškočiojau, užbėriau cukraus su cinamonu ir vyniojau iš abejų pusių į vidų, po to supjausčiau ir gavosi sraigytės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą