2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Pyragas su obuoliais ir cinamonu



Šiam pyragui labai tiktų rūgštoki obuoliai, su saldžiais nėra tokio skonio efekto.
Reikės:
200 g. grietinės
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
250 g. sviesto
2 arb. š. su kaupu sausų mielių arba 30 g. presuotų
30-40 ml vandens
3 stiklinės miltų, bet gali prireikti ir daugiau
pusė arb. š. druskos
3/4 stiklinės cukraus
maždaug 4 rūgštūs obuoliai
cinamonas


Mieles ištirpdyti vos šiltame vandenyje.
Atskirti trynius nuo baltymų, baltymus padėti į šaldytuvą.
Trynius išmaišyti su grietine.
Kambario temperatūris sviestą ištrinti kartu su miltais, druska, cukrų, supilti grietine su tryniais ir mieles su vandeniu.
Užminkyti tešlą. Tešla neturi būti kieta, bet ir neturi lipti prie rankų. Tešlą apsukti maistine plėvele ir palikti šaldytuve 2 valandoms.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalinti ją į 2 dalis, viena dalis turi būti didesnė už kitą. Tešlą iškočioti pagal skardą ir dar palikti tešlos palei skardos sieneles.
Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, išimti sėklas, sudėti ant tešlos, užbarstyti cukraus ant obuolių.

Iškočioti likusią tešlą, uždengti ja obuolius ir iš šonų prispausti prie sienelių palikta tešla, štai taip:

Mikseriu išplakti baltymus iki putų, bet ne iki standžių, greitai šiais baltymais užpilti pyrago paviršių, ir greitai ant tų baltymų užbarstyti cukraus (kol baltymų putos neišsiskaidė, kai užpilama cukrumi, putos neišsiskaido), o po to užbarstyti cinamono.
Dėti pyragą iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 35-40 minučių.

Šio kiekio produktų užtenka vienai standartinei skardai pyrago. Skonis pyrago gaunasi tikrai įdomus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą