2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Dryžuotas pyragas

Ši spyragas iš serijos ,,nereikia kepti", o gaunasi labai skanus ir visai nepanašus į tai, kad jis būtų nekeptas, kas jį valgė, manė, kad jis - keptas
Reikės:
300 g. šokoladinių sausainių (pvz. Selga)
2 pakelių varškės (360 g.)
300-400 g. grietinės
150-200 g. cukraus
20 g. želatinos

Užpilti želatiną 50 g. šalto virinto vandens ir palikti 40 min.
Išmaišyti cukrų su varške, sudėti grietinę ir mikseriu gerai išmaišyti.
Želatiną ant mažos ugnies ištirpinti, bet neužvirinti, truputį atvėsinti ir supilti į grietinės ir varškės masę ir vėl mikseriu gerai viską išmaišyti.
Pailgą kepimo formą išklojame folija arba maistinę plėvele, ant dugno dedame sausainius vienas prie kito, uždengiame dugną, ant jų varškės masę ir taip toliau sluoksniuojame, turėtų gautis 4 sausainių sluoksniai, paskutinis sluoksnis varškės masės.
Paliekame pyragą šaldytuve, geriausiai nakčiai, nors jis sustingsta jau po 3-4 valandų.
Kai pyragas sustings, apversti jį ant lėkštės ir nuimti maistinę plėvelę, tuomet jau viršutinis sluoksnis gaunasi sausainių.
Ištirpinti juodą šokoladą, arba kepinių šokoladą, įpilti truputį pieno, išmaišyti ir užpilti ant pyrago viršaus, nors tai nėra būtina. Palikti 20-30 minučių, kol sustings.

Priklausomai nuo formos, kurioje jus dėliosite sluoksnius, sausainių gali reikti ir daugiau, jei visas sausainis netelpa, nupjaukite pagal formą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą