Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro arba pasukų
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
vanilinis cukrus pagal skonį
1,5 arb.š. kepimo miltelių
Pabarstymui:
100 g kokoso drožlių
½ stiklinės cukraus pudros ar cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
Užpilui:
Kefyrą išplakti su kiaušiniu ir cukrumi. Suberti miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, išmaišyti, tešla gaunasi skystoka.
Tešlą supilti į suteptą sviestu kepimo formą.
Sumaišyti cukraus pudrą su kokoso drožlėmis ir šią masę užbarstyti ant tešlos, išlyginti
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėti formą su pyragu.
Po 10 min ištraukti iš orkaitės ir uždengti kepimo formą folija
Po 20 min. foliją nuimti ir kepti dar apie 15-20 min.
Išėmus pyragą iš orkaitės, visą jo paviršių užpilti grietinėle ir palikti formoje.
Kai pyragas jau atauš, nuimti formos šonus, supjaustyti ir SKANAUS!
Pirmą kartą aš kepiau stačiakampėje formoje
25x15, man ji buvo žemoka, bet pyrago kraštai neprilipo ir jis puikiai
išsiėmė iš tos formos, tačiau patogiausia kepti išimamoje apvalioje
formoje 26 cm skersmens, tai matosi 1 foto, antroje foto kepiau stačiakampėje formoje, jis gavosi aukštesnis.
Labai👌
AtsakytiPanaikintiNesigavo.🤦Iskilo per viduri,kokosai atsoko🤣🤦
AtsakytiPanaikinti🤔 Gal kažką ne taip padarėt, gal perkepėt? O kaip skonis?
AtsakytiPanaikintiSkonis geras buvo.Bet sonai neiskilo o vidurys iškilo ir sprogo.Gal reikejo visa laika su folija laikyti🤔 nedupratau tie 20 min.nuemimo golijos skaiciuojami nuo tu paskutiniu 10 ar nuo.pradzios🤔Kazkaip niekaip nemoku.biskvitu kepti.Visada man kaip namo stogai iskyla.Nesuprantu kur problema
AtsakytiPanaikinti