2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Kokosinis pyragas vokiškai

Kokoso mėgėjams siūlau pasigaminti minkštutį ir švelnaus skonio pyragą
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro arba pasukų
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
vanilinis cukrus pagal skonį
1,5 arb.š. kepimo miltelių
Pabarstymui:
100 g kokoso drožlių
½ stiklinės cukraus pudros ar cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus

Užpilui:
200 ml grietinėlės bet kokio riebumo
Kefyrą išplakti su kiaušiniu ir cukrumi. Suberti miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, išmaišyti, tešla gaunasi skystoka.
Tešlą supilti į suteptą sviestu kepimo formą.
Sumaišyti cukraus pudrą su kokoso drožlėmis ir šią masę užbarstyti ant tešlos, išlyginti
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėti formą su pyragu.
Po 10 min ištraukti iš orkaitės ir uždengti kepimo formą folija
Po 20 min. foliją nuimti ir kepti dar apie 15-20 min.
Išėmus pyragą iš orkaitės, visą jo paviršių užpilti grietinėle ir palikti formoje.
Kai pyragas jau atauš, nuimti formos šonus, supjaustyti ir SKANAUS!
Pirmą kartą aš kepiau stačiakampėje formoje 25x15, man ji buvo žemoka, bet pyrago kraštai neprilipo ir jis puikiai išsiėmė iš tos formos, tačiau patogiausia kepti išimamoje apvalioje formoje 26 cm skersmens, tai matosi 1 foto, antroje foto kepiau stačiakampėje formoje, jis gavosi aukštesnis.
Ir dar, kas nemėgsta daug cukraus, į tešlą galima cukraus kiekį sumažinti, čia jau pagal jūsų skonį.
 Pyragas sudrėksta nuo grietinėlės ir gaunasi drėgnas ir minkštas, niu labai skanu:)

4 komentarai:

  1. Nesigavo.🤦Iskilo per viduri,kokosai atsoko🤣🤦

    AtsakytiPanaikinti
  2. 🤔 Gal kažką ne taip padarėt, gal perkepėt? O kaip skonis?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skonis geras buvo.Bet sonai neiskilo o vidurys iškilo ir sprogo.Gal reikejo visa laika su folija laikyti🤔 nedupratau tie 20 min.nuemimo golijos skaiciuojami nuo tu paskutiniu 10 ar nuo.pradzios🤔Kazkaip niekaip nemoku.biskvitu kepti.Visada man kaip namo stogai iskyla.Nesuprantu kur problema

    AtsakytiPanaikinti