Tešlą šioms bandelėms galima pasigaminti iš vakaro, o ryte jau mėgautis šviežiomis bandutėmis.
Tešlai reikės:
250 g. varškės2 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
vanilinis cukrus
10 g.kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2,5-3 stiklinių miltų
Įdarui:
2 valg. š. gritinės, aguonų ir cukraus pagal skonį
Glajui:
1 valg. š. karšto pieno ir 3 valg. š. cukraus pudros
Iš tešlai skirtų ingridientų užminkome tešlą, kad nepiltų prie rankų ir paliekame ją per naktį šaldytuve.
Po to, kai pastovės šaldytuve, padalinti į dvi dalis, kiekvieną jų iųkočioti 0,5 cm storio, uždėti įdarą, susukti vyniotiniu ir supjaustyti apie 3 cm storio gabaliukais.
Tuos gabaliukus sudėti ant kepimo popieriaus ir truputį prispausti, kad būtų plokštesnės.Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Atvėsusių bandelių viršų sutepti glajumi. Glajui pašildyti pieną, kad būtų, karštas, į pieną suberti cukraus pudrą, reikia, kad masė būtų panaši į košytę, kurią būtų patogu sutepti bandelių viršų. Glajus sustingsta labai greitai.
Aš nevisada laikau tešlą per naktį, kartais pasigaminu tešlą ryte, o po pietų arba vakare jau kepu ir viskas gerai gaunasi. Iš šio kiekio produktų gaunasi apie 20 bandelių. Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą