2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Trupininis varškės pyragas

Švelnaus skonio varškės trupininės tešlos pyragas
Tešlai reikės:
180-200 g. sviesto
1,5 stiklinės miltų + 2-3 valg. š. 
1,5-2 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
360 g. varškės (2 pakeliai)
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
vanilė, razinos pagal skonį

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti atšildytą sviestą, viską pertrinti delnais iki lipnių trupinių
Indą su tešla pastatyti į šaldytuvą 30 min.
Tuo metu šaukštu pertrinti varškę su cukrumi ir kaišiniais, įberti vanilės, kas mėgsta, įdėti razinų, išmaišyti
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir 2/3 tešlos, tai yra, daugiau kaip pusę, sudėti į kepimo formą ir prispausti tešlą pirštais prie formos dugno ir sienelių

Sudėti įdarą.
Įlikusią tešlą įberti dar 2-3 valg. š. miltų ir vėl pertrinti iki smulkesnių trupinių ir jais apibarstyti įdarą

Pyragą kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, išėmus iš orkaitės atvėsinti ir tik po to išimti iš formos ir pjaustyti.
 Pyragą galima kepti bet kokios formos kepimo formoje, jei forma mažesnė, jis bus aukštesnis, jei didesnė - žemesnis. Taip pat ingridientų kiekį galima keisti pagal savo nuožiūra. Šio pyrago tešla yra be cukraus, tačiau tai tikrai ne kiek nesugadina pyrago skonio, kadangi įdare užtektinai cukraus.


4 komentarai:

  1. Procese.. :) Parašysiu, kaip gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus pyragas, ką tik paragavau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šaunu,kad patiko, kviečiu išragauti ir kitų skanumynų:) ir pasidalinti savo nuomone apie juos:)

      Panaikinti