Švelnaus skonio varškės trupininės tešlos pyragas
Tešlai reikės:180-200 g. sviesto
1,5 stiklinės miltų + 2-3 valg. š.
1,5-2 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
360 g. varškės (2 pakeliai)
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
vanilė, razinos pagal skonį
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti atšildytą sviestą, viską pertrinti delnais iki lipnių trupinių
Indą su tešla pastatyti į šaldytuvą 30 min.
Tuo metu šaukštu pertrinti varškę su cukrumi ir kaišiniais, įberti vanilės, kas mėgsta, įdėti razinų, išmaišyti
Sudėti įdarą.
Įlikusią tešlą įberti dar 2-3 valg. š. miltų ir vėl pertrinti iki smulkesnių trupinių ir jais apibarstyti įdarą
Pyragą galima kepti bet kokios formos kepimo formoje, jei forma mažesnė, jis bus aukštesnis, jei didesnė - žemesnis. Taip pat ingridientų kiekį galima keisti pagal savo nuožiūra. Šio pyrago tešla yra be cukraus, tačiau tai tikrai ne kiek nesugadina pyrago skonio, kadangi įdare užtektinai cukraus.
Procese.. :) Parašysiu, kaip gavosi :)
AtsakytiPanaikintiIr kaip gavosi, ar skanus
PanaikintiLabai skanus pyragas, ką tik paragavau :)
AtsakytiPanaikintiŠaunu,kad patiko, kviečiu išragauti ir kitų skanumynų:) ir pasidalinti savo nuomone apie juos:)
Panaikinti