2012 m. liepos 14 d., šeštadienis

Perlinių kruopų troškinys su kiauliena

Kruopų mėgėjams siūlau pietums išbandyti perlinių kruopų troškinį, paprastas, bet be galo švelnus ir skanus, nors ingredientai patys paprasčiausi.
Reikės:
600 g kiaulienos, geriau be riebalo
1 stiklinė perlinių kruopų
1-2 morkos
1-2 svogūnai
50 g sviesto, bet nebūtina
lauro lapelio, maltų pipirų, pipirų žirneliais, druskos

Aš iš vakaro užmerkiu kruopas, jei nespėjote, ne bėda, perplaukite porą kartų šaltu vandeniu, įpilkite naujo vandens ir virkite 30-40 min., įberkite druskos virdami, nebūtina, kad kruopos išvirtų iki galo, galima tik truputį pavirti.
Kai kruopos išvirs, išpilkite vandenį ir perplaukite jas šaltu vandeniu.
Mėsą smulkiai supjaustykite, greitai pakepinkite karštame aliejuje, įdėkite smulkintus svogūnus ir toliau kepkite, po to sudėkite tarkuotas burokine tarka morkas ir pakepinkite dar 2-3 minutes, berti druskos, pipiriukų ir išmaišyti.
Mėsos masę sudedame į čenachines, ant viršaus - išvirtas perlines kruopas, bet ne iki pat viršaus, nes visa tai reikia užpilti vandeniu, maždaug 2 cm virš kruopų.

Įdėti lauro lapelių gabaliukus ir po kelis pipiriukų žirniukus, troškinti 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., paskutinį kartą troškinau 230 laipsnių orkaitėje apie 40 min ir buvo gerai.
Jei dar turite laiko, palikite čenchines orkaitėje, po to, kai išjungsite orkaitę, o jeigu neturėsite laiko, traukite iš orkaitės, įdėkite sviesto mažiuką gabaliuką, išmaišykite ir skanaus.
Galima sviesto ir nedėti, kas mėgsta liesiau valgyti.
Skanių pietų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą