2012 m. liepos 30 d., pirmadienis

Bananiniai sausainiai

Bananų mėgėjams siūlau pasigaminti aromatingus sausainiukus su lengvu bananiniu skoniu. Be to, jie gan sveikuoliški, kadangi nėra gyvulinės kilmės riebalų ir visai nedaug cukraus, kadangi bananas pats yra gan saldus
Reikės:
1 bananas
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. citrinos sulčių
80 g. aliejaus
80 g. cukraus
vanilė pagal skonį
žiupsnelis druskos
300 g. miltų
0,5 arb.š. sodos
5-6 valg. š. sezamo sėklų
Nuvalytą bananą suminkome iki košelės šakute, įdedame grietinę, vanilinį cukrų, cukrų, aliejų, citrinos sultis, druską, viską išmaišome.
Miltus sumaišome su soda ir įberiame į bananinę masę, užmaišome tešlą, iš pradžių šaukštu, po to rankomis.
Tešla gaunasi lipni, bet nuo rankų nusiima lengvai, ypač ilgiau minkant tešlą.
Nuo tešlos nugnybti nedidelį kamuoliuką, maždaug graikinio riešuto dydžio ir viena puse įmerkiame į sezamo sėklas.
Dedame mūsų kamuoliuką ant stalo sezamais į viršų ir kočielų plonai iškočiojame, kad sezamai gerai pripiltų prie tešlos.
Apverčiame iškočiotą blyną sezamais į apačią ir susukame suktinuku.

Paruoštus sausainius sudedame ant kepimo popieriaus
 ir kepame apie 10 minučių 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o po to numažiname temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepame apie 8 minutes. Išėmus iš orkaitės,
sausainiukus palaikau ant lėkštės, o kai jie bus beveik ataušę, sudėti į maišiuką, kad nesukietėtų, tuomet sausainiai lieka minkšti. Skanaus:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą