2012 m. liepos 17 d., antradienis

Varškės spurgos

Labai skanios švelnutės spurgytės, labai patinka vaikams, apie suaugusius jau net ir nekalbu:)
Reikės:
400 g. varškės
0,5 stiklinė cukraus
1 kiaušinis
1 arb. š. kepimo miltelių
1 stiklinė miltų
aliejus kepimui
cukraus pudra pabarstymui

Viską išmaišyti ir užminkyti tešlą. Tešla turi gauti šiek tiek lipni, jei dar skystoka, įberti dar truputį miltų. Suformuoti mažas spurgytes, įkaitinti aliejų ir dėti spurgytes, po daug nedėti, kad nesuliptų. Išimtas iškepusias spurgas sudėti ant lėkštės su servetėle, kad  sugertų aliejaus likučius, apibarstyti cukraus pudra, po to sudėti į indą.

Nuotraukoje spurgų kiekis iš pusės nurodytų ingridientų. Ir dar, šįkart pabandžiau padaryti iš varškės ,,Ricotta", ji įpakuota taip pat kaip ir paprasta lietuviška varškė, tik berods tai latviška ar estiška varškė, toks pakelis baltas su žaliu, spurgos gavosi superinės, paragaukite būtinai:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą