2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Pilikyti užkandiniai pyragėliai

Be galo skanūs pyragėliai, minkštučiai, korėti
Reikės:
1 stiklinės vandens
1/3 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
4 vnt. kiaušiniai
100 g rūkytos dešros
100-150 g fermentinio sūrio
Skiltelės česnako
Krapų

Puode užverdame vandenį su aliejumi. Beriame miltus ir smarkiai maišome ratu, kol nelips prie puodo sienelių ir pasidarys vientisos masės burbulas.
Truputį atvėsiname.
Supjaustome dešrą kubeliais, sutarkuojame sūrį, susmulkiname žalumynus.
Į šiek tiek atvėsusią tešlą (būtinai ją paaušinkite, nes išeis ne pyragėliai, o kiaušinienė) mušame kiaušinius po vieną, kaskart gerai išmaišydami iki vientisos masės. Pabaigoje beriame supjaustytą dešrą, sūrį, žalumynus ir išmaišome.
Mirkome šaukštą aliejuje ir dedame gautos masės krūveles ant aliejumi ištepto sviestinio popieriaus, kurį, žinoma užklojame ant skardos.

Dedame į įkaitintą 200-220 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10-15 min., kol gražiai iškils ir parus.  Kepimo metu orkaitės durelių neatidarinėkite, nes pyragėliai subliukš ir nepakils.
Štai taip atrodo pyragėliai iš arti

Skanaus!
Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą