2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Šparaginių pupelių su faršu apkepas

Šparaginių pupelių mėgėjams tikrai patiks
Reikės:
700 g šparaginių pupelių (turėjau naminės šaldytos)
1 didelė morka
1 nedidelis svogūnas
500 g faršo
3-4 kiaušinių
200 ml pieno
tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų, 2 skiltelės česnako, krapų.

Sušaldytas pupeles pavirti apie 8 min. virintame pasūdytame vandenyje, nupilti vandenį.
Pakepinti smulkiai supjaustytą morką su svogūnu, įdėti pupeles, truputį pakepinti, gal porą minučių, įberti dar druskos ir pipirų, pagal skonį, ir suberti į puodą, kad būtų patogiau išmaišyti.
Pakepinti faršą, paskaninti druska, pipirais, smulkiai supjaustytomis česnako skiltelėmis
Sudėti faršą kartu su pupelėmis ir morkytėmis, viską išmaišyti ir sudėti į kepimo formą.
Išplakti kiaušinius su pienu, įberiti druskos ir užpilti faršo ir pupelių masę.
Į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę dedame mūsų apkepą ir kepame apie 15-20 min., likus maždaug 5 min. iki pabaigos, apibarstome tarkuoto sūrio ir krapų mišiniu.
Skanaus:)

1 komentaras: