Pyrago pavadinimas atspindi jo skonį, pyragas ištikrųjų labai švelnaus skonio.
Reikės:200 g. sviesto ir margarino
0,5 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
1,5 arb.š kepimo miltelių
1 kiaušinis
Įdarui:
300 g. varškės
2 obuoliai
cukrus, cinamonas pagal skonį
Sutarkuoti sviestą burokine tarka, įberti cukraus, miltus, kepimo miltelius ir užminkyti tešlą. Išpradžių gaunasi trupiniai, bet po to, nuo rankų šilumos pradeda minkštėti ir gaunasi vientisa tešla.
Įmušti kiaušinį ir pabaigti minkyti tešlą, jei dar lips prie rankų įberti dar miltų.
Padalinti tešlą į dvi dalis: viena truputį didesnė, kita- mažesnė.
Iškočioti didesnę dalį ir sudėti į kepimo formą taip, kad prie formos šonų liktų tešlos
Įdarui išmaišyti varškę su cukrumi, cinamonu ir burokine tarka sutarkuotais obuoliais. Sudėti įdarą ant iškočiotos tešlos į kepimo formą ir šakute išlyginti.
Įškočioti likusią tešlos dalį, uždėti ją ant įdaro ir uždengti likusia prie kepimo formos šonų tešla.
Pyrago viršų sutepti kiaušiniu.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
Štai toks gražuolis:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą