2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Vasariškas torčiukas

Labai gaivus vasariškas torčiukas, kuris labai greitai pagaminamas
Reikės: 
300 g. biskvito
500 g. grietinės virš 30 procentų riebumo
1 stiklinė cukraus
30 g. arba 3 valg. š želatinos
braškės, kiviai arba kiti jūsų mėgiami vaisiai
Biskvitą galima nusipirkti, bet aš siulau pasigaminti
Biskvitui:
2 kiaušiniai
0,54 stiklinės cukraus
2/3 stiklinės miltų
0,5 arb. š. sodos.


Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų ir į šią masę suberti miltus su soda, išmaišyti.
Į aliejumi suteptą kepimo formą supilti tešlą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, tai priklauso nuo orkaitės, galite patikrinti degtuku ar biskvitas jau iškepė.
                                                           Supjaustyti biskvitą kubeliais

Želatiną užpilti puse stiklinės šalto vandens ir palikti 30 minučių.
Išplakti grietine su cukrumi.
Želatiną pašildyti ant mažos ugnies, kol ištirps, bet neužvirinti, truputį atvėsinti ir supilti potruputį į grietinę pastoviai maišant.
Šią masę užpilti ant biskvito kubelių, sudėti supjaustytus vaisius ir išmaišyti.
Į bet kokią formą ar gilią lėkštę užkloti maistine plėvele ir sudėti visą masę, pastatyti į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai.

Išėmus iš šaldytuvo apversti ant lėkštės, nuimti plėvelę ir papuošti vaisiais. Aš nepuošiau, kadangi spėjau tik nufotografuoti:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą