2012 m. liepos 5 d., ketvirtadienis

Duona su manais

Smulkiai akyta ir aromatinga duona
300 ml vandens
340 g. miltų
185 g. manų kruopų
2 arb.š. sausų mielių arba 20 g. šviežių
2 arb.š. druskos
1 arb. š. cukraus
0,5 arb.š. medaus
2 valg. š. aliejaus
Šiltame vandenyje ištirpdyti medų, cukrų ir mieles
Miltus sumaišyti su manais, druska ir palaipsniui berti į vandenį, užminkyti tešlą
Špilti aliejų ir gerai išminkyti tešlą
Uždengti ir palikti šiltoje vietoje 1 valandai
Po to tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos suformuoti apvalų kepalą,sudėti ant aliejumi suteptos skardos ar kepimo popieriaus ir  abiejų kepalų iš vienos pusės padaryti gyloką pjūvį
Uždengti ir palikti 40 minučių
Kepti orkaitėje su garais (pastatyti orkaitės apačioje indą su karštu vandeniu), orakitę įkaitinti iki 240 laipsnių ir kepti 15 minučių, po to pamažinti temperatųrą iki 200 laipsnių ir kepti dar apie 30 minučių.

Jei tešla gaunasi skystoka ir nesigauna įpjauti, reikia daugiau miltų, nei nurodyta.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą