Ši duonelė mūsų šeimoje mylimiausia, ją kepu beveik kas antrą dieną, tikrai skani, lengvai pagaminama ir sveika duonytė
Reikės:325 ml. vos šilto vandens (500 ml)
1 arb.š. sausų mielių (1,5 arb.š.)
1 valg. š. medaus (1,5 valg. š.)
1 stiklinė avižinių dribsnių (1,5 stiklinės)
1,5 arb.š druskos (2,5 arb.š.)
2 stiklinės miltų (3 stiklinės)
Į vandenį suberti mieles, įdėti medų, gerai išmaišyti ir palikti 10 minučių.
Po to suberti avižinius dribsnius, išmaišyti ir palikti 20 minučių, kad dribsniai išbrinktų.
Tada įberti druskos, išmaišyti, suberti miltus ir ranka išmaišyti iki vientisos masės, tešla gaunasi skystoka
Palikti tešlą ne mažiau kaip 45 minutėms, ji pakyla, po to ranka ją vėl išmaišyti, sudėti į sviestu suteptą kepimo formą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30 minučių pakilti,
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti apie 35-45 minutes.
Išėmus iš orkaitės forma apversti ir jei duona iškepusi, ji lengvai išsiima ir formos.
Duoną padėti ant grotelių, uždengti rankšluosčiu ir palikti ataušti.
Kartais pjaunam dar karštą:)
Iš šio kiekio ingridientų gaunasi vidutinis kepaliukas duonos, aš kepu iš 1,5, tai yra, iš skliausteliuose nurodyto ingridientų kiekio, pailgoje kepimo formoje 30 cm ilgio 11, cm pločio, 7,5 cm aukščio, tuomet gaunasi normalus kepalas duonos, kurio mums užtenka maždaug 2-3 dienoms:) nes ji labai skani:)
kokie miltai naudojami
AtsakytiPanaikinti