2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Vištienos sriuba

Labai skani ir lengva vištienos sriuba, kurios ingridientus galima keisti pagal savo skonį 
Jums reikės:
1 vištienos ketvirtis
1/3 stiklinės ryžių
1svogūas
1 pomidoras
1 morka
ketvirtadalis paprikos
1 nedidelė bulvė
1,5-2 litrai vandens
nedidelė sauja žirnelių (šaldytu arba šviežių) galima ir nedėti,jei nepatinka
truputis aliejaus daržovių kepimui
prieskonių pagal skonį
druskos

Išvirti pasūdytame vandenyje vištieną, kol verda vištiena, pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą burokine tarka morką, smulkiais kubeliais supjaustytu papriką ir pomidorą, įberti druskos, prieskonių.
Kai vištiena išvirs, nuimti ją nuo kauliukų peiliu su šakute, smulkiau papjaustyti ir sudėti atgal į tą vandenį, kur ji virė, taip pat sudėti šaltame vandenyje perplautus ryžius, po kelių minučių sudėti supjaustytą kubeliais bulvę, pavirti, likus  maždaug 10 minučių iki virimo pabaigos, įdėti šaldytų žirnelių ir iškepusiais daržoves. Gaunasi labai skani ir soti sriubytė. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą