2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Itališka duona Ciabatta

Labai skani itališka duona, kuri parduotuvėje šiuo metu kainuoja gan nemažai, o aš siūlau ją pasigaminti pačioms daug pigiau.
Sudėtis:
400 gr miltų,
300 gr vandens (vėsoko tokio, bet ne šalto),
1/4 arb.š sausų mielių,
8 gr druskos.

Paruošimas:
Viską išmaišome ranka, kol gausis vientisa tešla, uždengti maistine plėvele indą su tešla ir palikti kambario temperatūroje maždaug 12 val., po 12 val. matosi tešloje burbuliukai.
Ant stalo gerokai paberti miltų, ant jų sudėti tešlą, dedant iškarto formuoti tokį ilgesnį keturkampį, perpjauti jį per pusę į 2 dalis, perpjautą kraštą vieno ir kito gabaliuko truputį užlenkti į apačią, uždengti rankšluosčiu tuos gabaliukus ir palikti 30 min.
Tuo tarpu įkaitinti orkaitę 250 laipsnių, po skarda, ant kurios bus duonytė, padėti indą su karštu vandeniu. Ant skardos gerokai užberti miltų, paimti po vieną gabaliuką ir dėti ant skardos ištempiant tešlą į ilgį ir antrą gabaliuką tešlos taip pat suformuoti, man gavosi abu gabaliukai ilgiu per visą skardą.
Dedame į orkaitę. Kepti apie 30-35 min. Tik neminkykite tešlos, dėl to, kad tešla neminkoma, duona gaunasi labai skylėta viduje ir labai skani. Suvalgėme ją labai greitai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą