2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Arbatinis pyragas

Lengvai ir greitas pagaminamas laaaabai skanus pyragas
Reikės:
1 stiklinės stiprios užplikytos arbatos
8-10 valg. š. miltų
3 valg. š. aliejaus
0,5 stiklinės cukraus
3 valg. š. uogienės
1 arb.š. gesintos sodos arba tik kepimo miltelių
cinamonas
vanilė
riešutų, džiovintų vaisių pagal skonį (aš dėjau žemės riešutus ir razinas)
Iš visų ingridientų užmaišyti tešlą, tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
Sudėti į suteptą kepimo popieriaus ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  25-30 minučių.
Priklausomai nuo arbatos gali keistis pyrago spalva, aš dariau su juoda arbata, todėl jis tamsus.
Skanaus:)

1 komentaras:

  1. Pagaminamas greitai, bet.... Kepiau apie 60 min., pagaliukas sausas, kai tikrini ar iškepęs, o prapjovus... kažkoks šlapias, lyg neiškepęs. Kažkokia keista struktūra. Net nežinau kaip tai pavadinti. Gal kažką ne taip dariau. Arbata šalta ar karšta turi būti? Ar tikrai nereikia kiaušinio? Ir dar man per saldu (gal uogienė per saldi?).

    AtsakytiPanaikinti