150 gr medaus (4 valg. š)
50 g. cukraus (2 valg. š)
100 g. sviesto
220 gr. miltų
0,5 stiklinės kefyro
1 arb. šaukštelis sodos
Po saują graikinių riešutų ir razinų
Kremui:
2 valg. šaukštai medaus
100 g. sviesto
1 indelis kondensuoto pieno
600 g.. tirštos grietinės (nors aš teturėjau 300 g. ir man visiškai užteko)
Paruošimas:
- Medų ir cukrų truputį pašildyti ant mažos ugnies ir išmaišyti. Įberti miltų ir išmaišyti.
- Kefyru nugesinti sodą, sudėti į tešlą ir išmaišyti.
- Sudėti riešutus ir išbrinkintas karštame
vandenyje bei išdžiovintas razinas, išmaišyti. Pusę tešlos sudėti į
kepimo formą, pas mane buvo 26 cm, bet geriau, jei mažesnio skersmens,
tada blynai gaunasi storesni.
- Tešla išeina skystoka, tad jei forma gali
praleisti, tada dėti kepimo popierių. Kepti apie 25 min. 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje. Tą patį padaryti ir su kita tešlos dalimi.
- Kai blynai atauš, perpjauti juos, bus 4
blynai. Kremui paruošti kondensuotą pieną, medų ir sviestą. Pastatyti
juos ant labai mažos ugnies ir nuolat maišant palaukti, kol užvirs, o po
to virti iki kol gausis šviesios spalvos karamelinė masė (apie 10 min.)
Bet nuolat būtina maišyti.
- Nuimti nuo ugnies ir ataušinti puode su šaltu
vandeniu iki kambario temperatūros. Į ataušusią ir sutirštėjusią masę
sudėti grietinę ir išmaišyti, aš lengvai maišiau mediniu šaukštu.
- Pertepti gautus blynus kremu ir palikti nakčiai šaldytuve.
- Aš puošiau kavamale sumaltais graikinių riešutų trupiniais.
Kas liečia papuošimą, esu šį tortą padariusi Biusto formos, visai neblogai atrodo Tortas Biustas
Kas liečia papuošimą, esu šį tortą padariusi Biusto formos, visai neblogai atrodo Tortas Biustas
o kiausiniu biskvitui nereikia?
AtsakytiPanaikintitukute, kiaušinių nereikia
Panaikinti