2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Sveikuolių sausainiai

Labai skanūs ir sveiki sausainiukai:) gan sotūs, užtenka suvalgyti porą sausainiukų:)
Reikės:
2 stiklinių avižinių dribsnių
0,5 stiklinės žemės riešutų
0,5 st. razinų perplautų ir išdžiovintų
1,2 valg. š. saulėgrąžų
2 arb.š. sezamų
2 valg. š sau kaupu miltų
100 g. sviesto
1 kiaušinis
150 g. cukraus
Sumaišyti avižinius dribsnius, riešutus, razinas, miltus, saulėgrąžas ir sezamus.
Ištirpinti sviestą, suberti cukrų, gerai išmaišyti, kai truputį atvės, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
Po to šias dvi mases gerai išmaišyti.
Sušlapdyti rankas ir iš gautos masės suformuoti sausainiukus, plono kotletuko formos, sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol gražiai parus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą