2012 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

Saldžiai aštroki agurkėliai su krapų ir česnako prieskoniu

Tai dar vieni agurkai savo sultyse, be jokio virtinto marinato
Reikės:
4 kg. agurkų
250 g. cukraus
250 ml. acto
250 ml. aliejaus
3 valg. š. druskos
3 valg. š. smulkintų česnakų (pjausčiau plokštelėmis)
3 valg. š. supjaustytų krapų
2 valg. š. pipirų maltų
Agurkus perpjauname išilgai per pusę, po to kiekvieną pusę dar per pusę, jeigu agurkai didesni, perpjaunu ir skilteles per pusę.
Smulkiai pjaustome krapus,, pjaustome česnaką plokštelėmis, beriame pipiru, druską, cukrų, actą, išmaišome, palaukiame kol ištirps druska ir cukrus. Tik po to pilame aliejų.
Užpilame supjaustytus agurkus paruoštu marinatu, išmaišome ir paliekame marinuotis 5-6 valandoms, periodiškai išmaišydami. Po 6 valandų agurkai leidžia sultis.

Ir viskas galima dėti į šaldytuvą ir valgyti.
O žiemai, sudedame agurkus į puslitrinius stiklainius, užpilame gautomis sultimis nuo agurkų, sterilizuojame  20 minučių, užsukame. Apverčiame stiklainius, užklojame, kai atauš laikome rūsyje ar kitoje vėsioje vietoje.
Iš šio kiekio agurkų gaunasi maždaug 8 puslitriukai.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą