2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Šparaginių pupelių su vištiena apkepas

Šparaginių pupelių mėgėjams tikrai patiks. Šis receptas panašūs į šparaginių pupelių apkepą su faršu, tačiau pabandžiau šį apkepą iškepti su vištiena, jis man patiko dar labiau , negu su faršu, su vištiena jis liesesnis ir skonis truputį kitoks
Reikės:
700 g šparaginių pupelių (turėjau naminės šaldytos)
2 morkos
1 nedidelis svogūnas
0,5-1 vištienos krūtinėlės
3 kiaušinių
200 ml pieno
tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų, vištienos prieskonių.

Sušaldytas pupeles pavirti apie 8 min. virintame pasūdytame vandenyje, nupilti vandenį.
Pakepinti smulkiai supjaustytą morką su svogūnus, įdėti mažais kubeliais supjaustytą vištieną, vištienos prieskonių druskos, pakepinti, įdėti pupeles, dar truputį vištienos prieskonių ir druskos, truputį pakepinti, gal porą minučių.
Sudėti visą šią masę į kepimo formą.
Išplakti kiaušinius su pienu, įberti druskos, pipirų ir užpilti vištienos ir pupelių masę.
Į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę dedame mūsų apkepą ir kepame apie 15-20 min., likus maždaug 5 min. iki pabaigos, apibarstome tarkuotu sūriu.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą