2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Pyragas su raudonaisiais serbentais

Superinis derinys: maloniai rūgštokas pagrindas ir saldūs užkepti baltymai, beprotiškai skanus
Tešlai reikės:
300 g. serbentų
2 a.š. krakmolo
60 g. cukraus
70 g. miltų
2 kiaušiniai
0,5 arb.š. kepimo miltelių
Baltymų masei reikės:
2 baltymai
70 g. cukraus
vanilė
Cukrų išplakti su kiaušiniais, kol jų apimtis padidės.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į kiaušinių masę, atsargiai išmaišyti.
Uogas nuimti nuo kotelių, nuplauti, išdžiovinti ant popierinio rankšluosčio, išmaišyti su krakmolu, suberti į tešlą, išmaišyti.
Kepimo formą suteptiviestu, užbarstyti miltų ar džiūvėsėlių ir supilti tešlą.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Kai pyragas iškeps, išimti iš orkaitės.
Išplakti baltymus su cukrumi iki standžių putų, vanilės, galima ir nedėti.
Išplaktus baltymus atsargiai sudėti ant iškepusio pyrago, paskirstyti ant viso pyrago paviršiaus, šaukštu dar galima patampyti į viršų, kad gražiau atrodytų, dėti pyragą vėl į orkaitę su įjungtu griliu ir kepti, kol baltymų masė pagels.

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą