2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Slyvų pyragas

Atėjo laikas ir slyvų pyragui. Manau, vasara, reikia išbandyti visokeriopus pyragus su šviežiais vaisiais, šis, vienas jų.
Reikės:
2 stiklinės miltų
apie 500 g. slyvų
250 g. sviesto
1 stiklinė cukraus 
2 kiaušiniai
0,5 arb.š. kepimo miltelių
1 valg.š. romo ar brendžio
2 valg. š. kapotų mugdolų
vanilės pagal skonį
100 g. sviesto ištriti su 0,5 stiklinės cukraus, sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti, supilti alkoholį, išmaišyti.
1 stiklinę miltų sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių masę, gerai išmaišyti, tešla gaunasi poskystė.
Tešlą sudėti į kepimo formą, išlyginti paberti ant jos dalį migdolų.
Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir perpjauti dar per pusę, sudėti ant tešlos.

Likusius miltus, cukrų, sviestą ir migdolus, jei neturite migdolų, dėkite vanilinį cukrų, pirštais sutrinti ir gautus trupinius suberti ant slyvų.

Kepti apie 35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Pyragui truputį atvėsus, galima jį išimti iš formos ir užberti cukraus pudros.

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą