2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Plokštutės su obuoliais ir Rududu

Tęsiant obuolių temą, noriu pasiūlyti pasigaminti labai paprastas ir skanias bandutes
Reikės:
125 g. sviesto
2 kiaušiniai
2 valg. š. cukraus
2 arb. š. sausų mielių
2,5 stiklinės miltų
žiūpsnelis druskos
1-2 obuoliai
sutirštintas pienas ,,Rududu"
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą ir truputį atvėsintą sviesta, išmaišyti, suberti mieles, išmaišyti.
Potruputį berti miltus su druska į šią masę ir užminkyti elastingą tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 min.

Po to tešlą iškočioti maždaug 3 cm storio, viršų sutepti Rududu, ant viršaus užtarkuoti obuolius, galima užberti vanilės ar cinamono pagal skonį.
Tešlą su įdaru susukti kaip viniotinį, supjaustyti maždaug 2 cm storio, sudėti ant kepimo popieriaus, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30 minučių.

Kepti iki180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Valgyti galima jau iškarto išėmus iš orkaitės.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą