Tai dešrelės bandelių tešloje, tik šiek tiek kitaip atrodanti ir papildomai pagardinta pomidorų padažu ir sūriu, tiesiog kaip ,,mini pica"
Tešlai reikės:0,5 litro pieno
3 valg.š. cukraus
10 g. sausų mielių
1,5 arb.š. druskos
30 g. aliejaus
nuo 4 iki 6 stiklinių miltų, priklauso nuo miltų
Įdarui reikės:
dešrelės (pas mane trumpos 21 vnt.)
Aptepimui reikės:
1 kiaušinis
2 valg.š. pieno
Be to reikės:
sūrio
pomidorų padažo
krapų
Vos šiltame piene su 2 valg. š. cukraus ištirpinti mieles ir palaukti, kol atsiras ,,kepurė" ant pieno paviršiaus
Po to sudėti likusį cukrų, druską, aliejų ir dalimis pilti miltus, užminkyti tešlą
Tešla turi gautis minkšta ir nelimpanti prie rankų
Tešlą paliekame 40 min, kad ji pakiltų
Kaip pakils, padalinti į kamuoliukus
Kiekvieną jų iškočioti, aš tiesiog ranka priploju, ant to blyno padėti dešrelę
ir užspauti kraštus kaip čebureko
Įpjauti kelis kartus iš tos pusės, kurioje dešrelė
Perpjautus gabaliukus dėliojame: vieną į vieną pusę, kitą - į kitą ir taip iki galo
Dešreles sudėti ant aliejumi suteptos skardos ar kepimo popieriaus, palikti 15 minučių
Sutepti kiaušinio ir pieno mišiniu, po to pomidorų padažu ir užberti tarkuoto sūrio su smulkiai supjaustytais krapais.
Kepti apie 25 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą