2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su varškės ir kokoso rutuliukais

Labai skanus ir purus pyragas, o varškės ir kokoso rutuliukai suteikia jam neįprastą skonį

Varškės rutuliukai:
250 g. varškės
2 tryniai
50 g. cukraus
50 g. kokoso drožlių
3 valg. š. krakmolo

Šokoladinė tešla:
4 tryniai
4 baltymai
30 g. cukraus +30 g
50 g. šokolado
2 valg. š. miltų
2 valg. š. krakmolo
3 valg. š. kakavos
žiupsnelis druskos
kepimo milteliai ant peilio galo
vanilinis cukrus

Rutuliukų paruošimas:
Išmaišyti varškę, cukrų, kokosą, krakmolą ir kiaušinius iki vientisos masės.
Drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus.
Šokoladinė tešla:
Išplakti trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios, švelnios masėės.
Įpilti ištirpdytą šokoladą ir išmaišyti.
Persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius, kakavą ir druską supilti į šokoladinę masę ir išmaišyti.
Išplakti baltymus su cukrumi (30g) iki standžių putų.
Atsargiai per tris kartus įdėti į tešlą ir mentele išmaišyti masę maišant iš viršaus į apačią, kad baltymai neišsisklaidytų.
Įkepimo formą, išklotą kepimo popieriumi sudėti rutuliukus
 ir užpilti šokoladine mase.

Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Kai pyragas atauš, užpilti šokoladine glazūra.

Jei norite, kad pyragas būtų aukštesnis, naudokite mažesnę formą, aš naudojau 26 cm skersmens, buvo pats tas:) Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą