Švelnus, tikras obuolių skonis. Šį pyragą iškeps bet kas
Reikės:5-6 obuoliai
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės pieno
2 arb.š. kepimo miltelių
citrinos sultys
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka, įlašinti citrinos sulčių ( aš dar dėjau cinamono, kas nemėgstate, nedėkite)
Sausus ingridientus atskirai išmaišyti.
Į kepimo formą dedame sluoksniais:1/3 sausų ingridientų, 1/3 obuolių, 1/3 sausų ingridientų, 1/3 obuolių, 1/3 sausų ingridientų ir viršutinis sluoksnis vėl obuoliai.
Ant viršaus užpilti pieną ir visą pyrago paviršių iki pat dugno pabadyti plastikiniu peiliu ar kokio nors įrankio kotu, kad pienas patektų ant dugno ir sudrėkintų sausus ingridientus.
Kepti apie 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pyragas gaunasi drėgnas su ryškiu obuolių skoniu. Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą