2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Prancūziškas obuolių pyragas su migdolais

Pyragas traškia plūtele su švelnaus skonio obuoliais, labai greitai ir lengvai pagaminamas
Reikės:
4 kiaušiniai
200 g. sviesto
250 g. cukraus
350 g. miltų
50 g. maltų migdolų
10 g. kepimo miltelių
10 g. vanilinio cukraus
3-4 obuoliai
2 valg. š. citrinos sulčių
cukraus pudra pabarstymui
Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais, užpilti citrinos sulčių, išmaišyti ir palikti.

Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir maltais migdolais (migdolus sumalti blenderiu ar kavamale).
Kiaušinius išplakti iki baltos masės ir supilti į sausus ingridientus, supilti ištirpintą sviestą, išmaišyti (tešla gaunasi skystoka).
Pusę tešlos sudėti į kepimo formą,
 ant jos supjaustytus obuolius,
ant obuolių sudėti likusią tešlos dalį.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie  40 minučių.

Išėmus pyragą šiek tiek paaušinti, išimti iš formos ir apibarstyti cukraus pudra.

Labai tinka prie kavos su ledais:) Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą