2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su sutirštinto pieno užpilu

Dar vienas obuolių pyragas, su laaaabai skaniu įdaru-užpilu
Reikės:
250 g. miltų
25 g. sviesto
1 valg.š aliejaus
1/2 kiaušinio
40 g. cukraus
1 arb.š mielių
100 ml pieno
žiūpsnelis druskos
Užpilui reikės:
1/2 skardinės sutirštinto kondensuoto pieno saldaus
3 obuoliai
1 1/2 kiaušinio
Dar reikės:
3 obuoliai


Vos šiltame ištirpdyti 1 arb. š. cukraus, 1 valg.š. miltų ir mieles,gerai išmaišyti ir palikti, kol ant pavoršiaus atsiras ,,kepurytė".
Po to suberti cukrų, druskos, kiaušinį, supilti ištirpdytą ir truputį atvėsintą sviestą.
Miltus persijoti ir pusę jų suberti į tešlą, gerai išmaišyti, po to suberti likusius, užminkyti tešlą, jei mažai, įberti dar miltų, įpilti aliejų.Tešla turi gautis elastinga ir nelipni.

Tešlą uždengti servetėle ir palikti 1 val. pakilti.

Kai tešla pakils, ištampyti ją rankomis arba iškočioti kočielu, sudėti į kepimo formą, šonuose, likusią tešlą susukti ir padaryti bortelius.

Įdarui skirtus obuolius nulupti, išvalyti supjaustyti kubeliais ir sutrinti blenderiu iki tyrelės, sumaišyti su kondensuotu pienu, porą šaukštelių pieno palikti. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti.
Visą šią masę supilti i tešlos vidurį.

Nulupti likusius 3 obuolius ir supjautyti skiltelėmis, sudėti ant užpilo.

Ant obuolių šaukšteliu užpilti likusį kondensuotą pieną.
Kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
Išėmus palikti atvėsti.

Po to sutepti obuolius obuoliu uogiene (nebūtina), užberti cukraus pudros

Skanaus:) per vakarą jis buvo beveik visas sunaikintas:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą