2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai su šokaladu

Visuomet kepiau sveikuolių sausainiukus.  Užsimaniau išbandyti sveikuolių sausainiukus su šokoladu, tad kelių ingridientų nedėjau, o vietoje jų įdėjau šokolado, cinamono ir gavosi avižiniai sausainiai su šokoladu:) Labai skanūs, kažkuo panašūs į kavos sausainiukus, nors kavos ten nei gramo:)
Reikės:
1,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušinių
50 g. sviesto
1 arb.š. sodos
1 arb.š. vanilinio cukraus
1 arb. š. cinamono
100 g. šokolado
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, įdėti gerai išplaktus kiaušinius ir vėl gerai viską išplakti.
Į persijotus miltus suberti sodą, cinamoną ir vanilinį cukrų, visą šią masę suberti į kiaušinių ir sviesto masę, gerai išmaišyti.
Suberti avižinius dribsnius, gerai išmaišyti, sudėtų burokine tarką sutarkuotą šokoladą (galima tiesiog supjaustyti mažais gabaliukais, tada šokoladas labiau jausis), gerai išmaišyti.
Visą šią masę palikti valandėlei šaldytuve, galima ir ilgiau, ji sukietės.

Po to nuo tešlos atplėšti po nedidelį gabaliuką, maždaug graikinio riešuto dydžio, suformuoti burbuliuką ir sudėti ant aliejumi sutepto kepimo popieriaus poros centimetrų atstumu vienas nuo kito.
 Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.Iškarto sausainiukai bus minkštoki, aš palaukiu, kol truputį atvės ir tada juos nuimu nuo skardos, šia sausainiai gaunasi tikrai ne kieti.

 Man jie patiko, bijojau, kad nebus skanūs, bet gavosi dar skanesni už sveikuolių:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą