Švelnaus skonio drėgnos tekstūros pyragas, su švelnia obuolių rūgštele, kuo ilgiau pastovi, tuo skanesnis:)
Reikės:200 g. sviesto
1 stiklinės cukraus
5 kiaušiniai
vanilinis cukrus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
600-700 g. miltų
1 kg. obuolių
Užpilui:
500 g. grietinės
1 stiklinė cukraus
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi.
Kiaušiniaus išplakti plaktuvu ir supilti į sviesto masę, įberti vanilinio cukraus, kepimo miltelių, išplakti plaktuvu.
Suberti miltus, išmaišyti rankomis kol tešla visai nedaug lips prie rankų.
3/4 tešlos iškočioti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, formuojant bortelius, ant tešlos sudėti išplautus ir išvalytus supjaustytus obuolius (odelių nulupti nereikia).
Ant obuolių iš likusios tešlos formuojame groteles.
Kepti iki 180-90 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Kol pyragas kepa, plaktuvu išplakti grietinę su cukrumi.
Kai pyragas iškeps, išimti iš orkaitės, užpilti grietinės masę ant pyrago ir palikti 30 minučių.
Skanaus:) Šį pyragą aš dariau vakare, kai paragavome, skonis buvo neblogas, bet kai kitą rytą mes jį paragavome, supratau, kuo ilgiau pastovi, tuo skanesnis:)
Gavosi jis pas mane didelis, net labai, manau, pabandymui, galima pasidaryti pusę ingridientų kiekio, užteks tikrai:)
Tik nelabai aišku ar palikti 30 min. pastovėti orkaitėje ar ar ne
AtsakytiPanaikintiele, parašyta ,,Kai pyragas iškeps, išimti iš orkaitės, užpilti grietinės masę ant pyrago ir palikti 30 minučių." Atgal į orkaitę jo dėti nereikia:) Aš jį palieku tiesiog ant stalo. Siūlau išbandyti, pyragas gaunasi gan didelis, pradžiai galima ir pusę porcijos pagaminti, paragauti:) Sekmės:) jei gaminsite, parašykite ar patiko
PanaikintiLabai skanus pyragas. Ačiū už nuostabų receptą.
PanaikintiĮ sveikatą:)
Panaikinti