2012 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas su grietinės užpilu

Švelnaus skonio drėgnos tekstūros pyragas, su švelnia obuolių rūgštele, kuo ilgiau pastovi, tuo skanesnis:)
Reikės:
200 g. sviesto
1 stiklinės cukraus
5 kiaušiniai
vanilinis cukrus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
600-700 g. miltų
1 kg. obuolių
Užpilui:
500 g. grietinės
1 stiklinė cukraus
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi.
Kiaušiniaus išplakti plaktuvu ir supilti į sviesto masę, įberti vanilinio cukraus, kepimo miltelių, išplakti plaktuvu.
Suberti miltus, išmaišyti rankomis kol tešla visai nedaug lips prie rankų.
3/4 tešlos iškočioti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, formuojant bortelius, ant tešlos sudėti išplautus ir išvalytus supjaustytus obuolius (odelių nulupti nereikia).

Ant  obuolių iš likusios tešlos formuojame groteles.

Kepti iki 180-90 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Kol pyragas kepa, plaktuvu išplakti grietinę su cukrumi.
Kai pyragas iškeps, išimti iš orkaitės, užpilti grietinės masę ant pyrago ir palikti 30 minučių.

Skanaus:) Šį pyragą aš dariau vakare, kai paragavome, skonis buvo neblogas, bet kai kitą rytą mes jį paragavome, supratau, kuo ilgiau pastovi, tuo skanesnis:)
Gavosi jis pas mane didelis, net labai, manau, pabandymui, galima pasidaryti pusę ingridientų kiekio, užteks tikrai:)



4 komentarai:

  1. Tik nelabai aišku ar palikti 30 min. pastovėti orkaitėje ar ar ne

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ele, parašyta ,,Kai pyragas iškeps, išimti iš orkaitės, užpilti grietinės masę ant pyrago ir palikti 30 minučių." Atgal į orkaitę jo dėti nereikia:) Aš jį palieku tiesiog ant stalo. Siūlau išbandyti, pyragas gaunasi gan didelis, pradžiai galima ir pusę porcijos pagaminti, paragauti:) Sekmės:) jei gaminsite, parašykite ar patiko

      Panaikinti
    2. Labai skanus pyragas. Ačiū už nuostabų receptą.

      Panaikinti