2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Obuolių pyragas ,,Vaikystės skonis"

Pyragas iš vaikystės, vienas iš paprastesnių, bet labai skanus ir mėgiamas net pačių išrankiausių vaikų
Įdaro skonį galima keisti
Tešlai reikės:
200 g. varškės (180 g. pakelio užtenka)
2,5 st. miltų
1,5 arb. š. kepimo miltelių
150 g. sviesto
1 st. cukraus
1-2 kiaušiniai (pagal poreikį)
Įdarui reikės:
5 obuoliai
1/2 citrinos žievelės
2 v.š. cukraus
2 arb.š. cirtinos sulčių
trynys+1 arb.š. pieno
Šį kartą aš dariau štai tokį įdarą:
5 obuoliai
truputis citrinos sulčių
cinamonas pagal skonį

Miltus su cukrumi išmaišyti, sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir rankomis trinti tešlą, turi gautis trupiniai.

Tuomet dedame kepimo moltelius, varškę, kiaušinius dedame po vieną, išmaišome, man užteko ir vieno kiaušinio, užminkome tešlą.
Suformuoti iš tešlos kamuoliuką, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldikli 15 minučių.
Obuolius supjaustyti nedideliais kvadračiukai, užbarstyti cukraus, citrinos sulčių, užtarkuoti žievelę.
Savo įdarui obuolius taip pat supjausčiau, užpyliau citrinos sulčių, užbėriau druskos ir cinamono,  išmaišiau.

Tešlą padalinti į 2 dalis: vieną dalį sudėti ant kepimo formos dugno, suspausti pirštais ir suformuoti labai nedideles sieneles,
 sudėti įdarą
 ir ant viršaus uždėti iškočiotą tešlą.

Sutepti išplaktu kieušiniu su pienu.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Įdaru skirtus obuolius galima ir sutarkuoti burokine tarka, pagal savo nuožiūrą.
Pyragas gaunasi labai švelnaus skonio. Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą