2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Trapios tešlos pyragas su varškės kremu

Tešlos trapumas ir varškės švelnumas-puikus derinys:)
Tešlai reikės:
1,5 stiklinės miltų
100 g. sviesto
1 kiaušinis
2 valg. š. cukraus
1 arb.š. kakavos
1,5 arb.š.kepimo miltelių
vanilinio cukraus
Kremui reikės:
500 g. varškės
3 kiaušiniai
50 g. sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
vanilinio cukraus
Tešlai skirtą sviestą ištirpinti, šiek tiek atvėsinti, ištrinti sucukrumi ir  vaniliniu cukrumi, įberti kakavos ir išmaišyti.
Įmušti kiaušinį, išmaišyti.
Persijoti miltus, suberti kepimo miltelius ir suberti  į kakavinę masę, greitai išminkyti tešlą, sudeti į maišiuką ir padėti į šaldytuvą.

Kremui atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Ištirpinti sviestą.
Varškę su trinti su cukrumi ir vanile, supilti sviestą, išmaišyti, sudėti trynius, išmaišyti. Jei masė gavosi skystoka, įberti šaukštą krakmolo.
Baltymus išplakti iki standžių pūtų, atsargiai maišant sudėti į varškės masę.

3/4 tešlos iškltoti nat kepimo formos dugno,

sudėti varškės kremą, ant viršaus užtarkuoti likusią tešlos dalį.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kai iškeps palikti vėsti orkaiteje praviromis durelėmis.

Kai atvės, įšimti iš kepimo formos ir supjaustyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą