Šio pyrago skonis nepakartojamas, o kepti jį labai lengva
Tešlai reikės:
7-8 vidutinio dydžio obuoliai
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
3/4 stiklinės aliejaus
1,5 stiklinės miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus
Užpilui reikės:
75 g. sviesto
1/4 stiklinės cukraus
50 g. riešutų
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, supilti aliejų ir toliau plakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti dalimis į tešlą ir toliau plakti, kol išsimaišys miltai, įberti žiūpsnelį druskos ir išmaišyti.
Obuolius supjaustyti kubeliais ir sudėti į sviestu suteptą kepimo formą,
užpilti tešlą ant obuolių, išlyginti.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Užpilui skirtą sviestą kartu su cukrumi ištirpdyti, suberti sukapotus riešutus.
Kai pyrags iškeps, išimti iš orkaitės, užpilti užpilu ir įdėti atgal į išjungtą orkaitę ir palikti 15-20 minučių.
Po to pyragą atvėsinti ir išimti iš kepimo formos.
Pyragas tikrai gaunasi labai skanus, drėgnas toks. Aš naudojau žemės riešutus, bet manau, kad su graikiniais riešutais ar su migdolais būtų dar skaniau ir reiktų tuos riešutus kuo smulkiau sukapoti, bet ne į miltus, jie kuo smulkesni, tuo geriau prilimpa prie pyrago. Mėgaukites į sveikatą. Skanaus:)
Tešlai reikės:
7-8 vidutinio dydžio obuoliai
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
3/4 stiklinės aliejaus
1,5 stiklinės miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus
Užpilui reikės:
75 g. sviesto
1/4 stiklinės cukraus
50 g. riešutų
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, supilti aliejų ir toliau plakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti dalimis į tešlą ir toliau plakti, kol išsimaišys miltai, įberti žiūpsnelį druskos ir išmaišyti.
Obuolius supjaustyti kubeliais ir sudėti į sviestu suteptą kepimo formą,
užpilti tešlą ant obuolių, išlyginti.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Užpilui skirtą sviestą kartu su cukrumi ištirpdyti, suberti sukapotus riešutus.
Kai pyrags iškeps, išimti iš orkaitės, užpilti užpilu ir įdėti atgal į išjungtą orkaitę ir palikti 15-20 minučių.
Po to pyragą atvėsinti ir išimti iš kepimo formos.
Pyragas tikrai gaunasi labai skanus, drėgnas toks. Aš naudojau žemės riešutus, bet manau, kad su graikiniais riešutais ar su migdolais būtų dar skaniau ir reiktų tuos riešutus kuo smulkiau sukapoti, bet ne į miltus, jie kuo smulkesni, tuo geriau prilimpa prie pyrago. Mėgaukites į sveikatą. Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą