2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Tortas, keptas ant keptuvės

Tai torčiukas, keptas ant keptuvės, šįkart su žemės riešutais
Tešla:

1 stiklinė grietinės
1 stiklinė cukraus
30 g. sviesto kambario temperatūros
1 arb. š. sodos, gesintos actu
žiūpsnelis druskos
3 stiklinės miltų.
Paruošimas: Sumaišyti grietinę, cukrų, sviestą, įdėti sodą, druską, miltus ir išminkyti elastingą tešlą, miltų gali prireikti truputį
daugiau.
Tešlą padalinti į 6 kamuoliukus, iškočioti, dėti ant sausos keptuvės ir kepti iš abiejų pusių, kepa labai greitai, apie 1 min. Apipjaustyti iškeptus blynus pridėjus lėkštę iš viršaus.

Kremui: 
1 1/4 stiklinės pieno
1 stiklinė cukraus
2 valg. š. miltų
2 kiaušiniai
2 arb. š. netirpdyto sviesto
vanilinis cukrus
Paruošimas: Puode gerai išmaišyti kiaušinius su miltais, kad neliktų gumuliukų.
Kitame inde užvirinti pieną su cukrumi, pastoviai maišant.Užvirusį pieną ploną srovele pilkite į kiaušinių masę pastoviai maišant, tik nesustoti maišyti, nes kiaušinis išvirs.
Po to, visą šią masę pastatyti ant mažos ugnies ir pastoviai maišant virti, kol sutirštės, bet, kad neužvirtų masė. Sutirštėjusį kremą nuimti nuo ugnies, įdėti sviestą, vanilinį cukrų, išmaišyti ir indą su kremu pastatyti į indą su šaltu vandeniu, kad šis atšaltų.
Po to tepti ant iškeptų blynų. 
Aš kepinau žemės riešutus, juos maliau su blenderiu ir dėjau į kremą, taip pat apibarsčiau ir visą torto viršų, visą tai galimą padaryti su likučiais nuo blynų. 
Su šiuo kremu torčiukas gaunasi nesaldus, panašus į pyragą. Galima pertepti su išplaktu kondensuotu pienu su sviestu arba su Rududu su sviestu, apibarstyti graikiniais riešutais, variantų gali būti daugybė:) skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą