2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Obuolių pyragas su citrina su bezė

Labai sultingas ir švelnaus skonio pyragas su traškia plūtele. Geras derinys: saldus obuolys ir rūgšti citrina
Tešlai reikės:
200 g. sviesto
3 tryniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
vanilinis cukrus
1,5 arb.š.kepimo miltelių
Įdarui reikės:
4 obuoliai vidutinio dydžio
1 citrina
0,5 stiklinės cukraus
1 valg.š. krakmolo
Bezė reikės:
3 tryniai
žiūpsnelis druskod
0,5 stiklinės cukraus

Tešlai skirtus ingridientus išmaišyti rankomis ir užminkyti minkštą tešlą.
1/4 tešlos atgnybti, sudėti į maišiuką ir padėti į šaldiklį.
Likusią tešlą sudėti ant kepimo formos ir pirštais paskirstyti, suformuoti mažytes sieneles, subadyti tešlą šakute.


Smulkia tarka sutarkuoti citrinos žievelę, išspausti citrinos sultis, sutarkuoti burokine tarka obuolius, viską išmaišyti, įberti krakmolo, išmaišyti. Visą šią masę sudėti ant tešlos.
Baltymus plakti su druska, po to dalimis sudėti cukrų ir išplakti iki standžių pūtų, sudėti ant obuolių masės.

Iš šaldiklio išimti tešlą, sutarkuoti ją burokine tarką ant baltymų masės.

Kepti apie 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Ką tik iškeptas pyragas minkštas ir drėgnas, įdaras atrodo kaip ir skystokas, tačiau kai atvėsta, įdaras pasidaro kietesnis. Labai įdimus skonis obuolio su citrina ir skanios tešlos:)
Skanaus:)
Jei pyrago viršus pradėjo pernelyg greitai tamsėti, kad nesudegtų, galite uždengti folija, tai priklauso nuo orkaitės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą